enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1937
EURO
50,3862
ALTIN
6.415,42
BIST
12.392,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
7°C
Bursa
7°C
Çok Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C

Bir Başbakan azledildi, sıra diğerine geldi

Bir Başbakan azledildi, sıra diğerine geldi
24.12.2024 10:04
26
A+
A-

Güney Kore Muhalefeti Geçici Başbakanın Azledilmesini İstiyor

Güney Kore’nin ana muhalefet partisi, azledilen darbeci Başbakan Yoon’un yerine geçici Başbakan olarak atanan Han Duck-soo’nun derhal azledilmesini talep ediyor.

Özel Savcı Yasası Gecikmesi Tartışması

Demokratik Parti (DP) meclis grup başkanı Park Chan-dae, Han’ın Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’ün sıkıyönetim ilan girişimini soruşturacak özel savcı yasa tasarısını onaylamayı ertelemesinin ardından bu açıklamayı yaptı.

‘Zaman Kazanma Girişimi’

Park, “Geçici Başbakan Han, özel savcı yasasının onaylanmayacağını açıkça belirtti. Bunu zaman kazanma girişimi olarak yorumlamaktan başka seçeneğimiz yok” dedi.

Azil Süreci Bugün Başlayabilir

Yerel haberlere göre, Han’ın azledilmesine yönelik tasarının sunulma zamanı Salı günü öğleden sonraya kadar netleşecek.

Özel Savcı Atama Çabaları

Parlamentoda çoğunluğa sahip olan DP, Yoon’u ‘vatana ihanet’ suçlamasıyla kovuşturmak için bu ay özel savcı atayacak yasaları geçirdi. Ayrıca Yoon’un eşinin usulsüzlük ve rüşvet iddialarıyla araştırılması istendi.

Kabine Tasarıları Görüşmedi

Han, Salı günü bu tasarıları kabine gündemine almadı. Bunun yerine, iktidar ve muhalefet partilerini bu tasarılar ve diğer meseleleri tartışmak için görüşmeye çağırdı.

‘Son Derece Üzücü’

Han’ın ofisinden üst düzey bir yetkili, DP’nin planlanan hareketini “son derece üzücü” olarak nitelendirdi. Yetkili, “Uluslararası toplum şu anda geçici başkanlık sistemini destekliyor. Azil girişimi bu güveni sarsabilir ve ekonomiyi olumsuz etkileyebilir” ifadelerini kullandı.

ABD İletişimi Yeniden Kurdu

ABD, Han’ın liderliğinde Asya’nın dördüncü büyük ekonomisi Güney Kore ile planlı iletişimleri yeniden başlattı.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.