Gedson Fernandes için Rus Kulüplerinin Teklifleri Sürekli
Yaz aylarında Zenit’in 18 milyon Euro ile boş dönen teklifinden sonra şimdi de Spartak Moskova devrede. Rus ekibinin 25 milyon Euro’luk peşin bonservis bedeli teklifi, Beşiktaş yönetimi tarafından, Benfica’ya gidecek %50 pay nedeniyle reddedildi.
Başkan Serdal Adalı, Gedson’un %50’sini Benfica’dan almak için görüşmeler yürütüyor ancak henüz olumlu bir sonuç elde edilemedi. Adalı, 26 yaşındaki orta saha için yaklaşık 15-20 milyon Euro net gelir hedefliyor. Spartak Moskova’nın teklifi kabul edilseydi, sadece 12,5 milyon Euro kazanılacaktı.
2022 yazında 6 milyon Euro bonservis bedeliyle alınan Gedson’a ödenen tutar da düşünüldüğünde, Beşiktaş bu işten net 6,5 milyon Euro kâr elde edecekti.
Adalı’nın Benfica ile görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi. Bu anlaşmanın sezon sonuna kadar tamamlanması ve Gedson Fernandes’e gelecek tekliflerin sonrasında değerlendirilmesi bekleniyor.
Bu Sezonun Performansı
Gedson Fernandes, bu sezon Beşiktaş ile 34 maçta oynadı, 8 gol attı ve 2 asist yaptı.
Sözleşme Durumu
Gedson Fernandes’in Beşiktaş ile sözleşmesi 30 Haziran 2027’de sona eriyor. 26 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 17 milyon Euro.