
Bebek ve Çocuk Giyim Sektörü Junioshow’da Buluştu
Bebek ve Çocuk Giyim Sektörü Junioshow’da Buluştu Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, bu yıl 20’nci kez kapılarını Bursa Uluslararası Bebek, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı – Junioshow için açtı. 2025 İlkbahar-Yaz sezon trendlerinin sergilendiği fuarda, uluslararası markaların yanı sıra Türkiye’den de önemli satın alma grupları boy gösterdi. Etkinlik boyunca katılımcılar, Bursa’nın hazır giyim sektöründeki güçlü üretim altyapısını yakından keşfetme şansı yakalarken, pek çok firma yeni iş birliklerine imza atarak ticari ağlarını genişletti. Junioshow, hem yerel hem de küresel ölçekte sektöre yön veren markaların buluşma noktası olarak bir kez daha farkını ortaya koydu.
Junioshow Fuarı’na Çekya’dan katılan sektör temsilcisi Ljubov Stojka, Türk bebek ve çocuk giyim ürünlerini yakından incelemek ve yeni ticari bağlantılar kurmak amacıyla Bursa’da bulunduğunu dile getirdi. Çekya’nın başkenti Prag’da çocuk giyim sektöründe faaliyet gösterdiğini belirten Stojka, “Piyasamızda henüz yeterince Türk malı bulunmuyor. Bu fuar sayesinde birçok üreticiyle tanışma fırsatı yakaladım ve ürünlerin kalitesinden oldukça etkilendim. Türk tasarımlarını ve üretim gücünü Çekya pazarına taşımayı hedefliyorum.” ifadelerini kullandı.
Birleşik Arap Emirlikleri’nden Junioshow’a katılan Muhammed Mildo, daha önceki yıllarda da fuarda yer aldığını belirterek, organizasyonun her geçen yıl daha da geliştiğini vurguladı. “Junioshow, firmaların en yeni koleksiyonlarını sergilediği önemli bir platform. Bu yıl fuar bizim açımızdan çok daha verimli geçti. Ürün çeşitliliği oldukça geniş ve tasarımlar son derece yenilikçi. Burada dört farklı firmayla anlaşma yaparak yeni satın alımlar gerçekleştirdik. Türk üreticileriyle iş birliğimizi daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz.” dedi.
Sırbistan’dan Junioshow Fuarı’na katılan sektör temsilcisi Biljana Susic, organizasyon sayesinde Bursa’yı ve şehrin güçlü tekstil altyapısını yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirtti. Bursa’nın tekstil sektöründe öncü bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Susic, “Buradaki tekstil sektörüne hayran kaldım. Daha önce de Junioshow’a katılmıştım ve her yıl buraya gelmeyi planlıyorum. Fuar boyunca birçok firmayla verimli görüşmeler gerçekleştirdik ve bazılarıyla sözleşme imzaladık. İş birliğimizi ilerletmek için sabırsızlanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bebek ve Çocuk Giyim Sektörü Junioshow’da Buluştu
Junioshow, katılımcı firmalar için de önemli bir buluşma noktası oldu. Ayfi Bebe firmasının sahibi Rıdvan Güler, sektörün dünya çapında tanınan ve güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirterek fuarın sunduğu fırsatlara dikkat çekti. “Junioshow, bu yıl daha butik ve seçkin bir konseptle gerçekleşti. Bizim açımızdan oldukça verimli bir organizasyon oldu. Bu fuarın büyüyerek gelişmesi Bursa için büyük bir avantaj, çünkü farklı ülkelerden gelen iş insanlarını burada ağırlamak, şehrimize hem ticari hem de tanıtım açısından büyük katkı sağlıyor. Bu değerli organizasyonu hayata geçiren BTSO, KFA Fuarcılık ve BEKSİAD’a teşekkür ediyorum.” dedi.
Junioshow, katılımcı firmalar için de önemli bir buluşma noktası oldu. Ayfi Bebe firmasının sahibi Rıdvan Güler, sektörün dünya çapında tanınan ve güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirterek fuarın sunduğu fırsatlara dikkat çekti. “Junioshow, bu yıl daha butik ve seçkin bir konseptle gerçekleşti. Bizim açımızdan oldukça verimli bir organizasyon oldu. Bu fuarın büyüyerek gelişmesi Bursa için büyük bir avantaj, çünkü farklı ülkelerden gelen iş insanlarını burada ağırlamak, şehrimize hem ticari hem de tanıtım açısından büyük katkı sağlıyor. Bu değerli organizasyonu hayata geçiren BTSO, KFA Fuarcılık ve BEKSİAD’a teşekkür ediyorum.” dedi.
Doğru Bebe firma temsilcisi Mohammed Sekou Sesay, Junioshow’un iş bağlantıları kurmak ve ticari fırsatlar yakalamak adına oldukça verimli geçtiğini belirtti. “Fuarın ilk gününde iş görüşmelerimizi gerçekleştirdik, ikinci gün siparişlerimizi oluşturduk ve etkinlik boyunca müşterilerimizle detaylı değerlendirmeler yaptık. Junioshow, yalnızca sektör için değil, aynı zamanda Bursa’nın uluslararası alanda tanıtımı açısından da büyük bir rol oynuyor. Gelecek fuarlara da katılmayı planlıyoruz ve burada olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, KFA Fuarcılık tarafından 2025 yılının ilk fuarı olarak hayata geçirilen Junioshow, sektör profesyonellerinin yoğun ilgisiyle tamamlandı. Bursa’nın güçlü tekstil üretim kapasitesini ve ihracattaki iddiasını bir kez daha uluslararası arenada gözler önüne seren fuar, küresel alıcılarla yerel üreticileri buluşturdu. Etkinlik kapsamında oluşturulan özel trend alanı ve tasarım atölyesi, yenilikçi koleksiyonlarıyla ziyaretçilerden tam not aldı.