
Başkan Erkan Aydın Yenibağlar Mahallesini ziyaret etti
Başkan Erkan Aydın Yenibağlar Mahallesini ziyaret etti Osmangazi’nin dört bir yanında vatandaşlarla buluşarak talep ve beklentileri doğrudan yerinde dinleyen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, göreve geldiği günden bu yana geçen 1,5 yıllık süreçte 35 mahalle buluşması gerçekleştirdi. Kentin her noktasına eşit hizmet götürme anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Başkan Aydın, bu kapsamda son olarak Yenibağlar Mahallesini ziyaret etti.
Yenibağlar Meydanı’nda düzenlenen samimi kahvaltı programında mahalle sakinleriyle bir araya gelen Aydın, vatandaşların dile getirdiği sorunları dikkatle dinleyerek planlanan projeler ve hizmetlerle ilgili bilgiler paylaştı. Sıcak ve içten bir atmosferde gerçekleşen buluşmada Yenibağlarlılar, mahallelerinde Başkan Aydın’ı görmekten duydukları memnuniyeti dile getirirken, sorunların çözümü konusunda gösterdiği duyarlılık için teşekkür etti.

Başkan Erkan Aydın Yenibağlar Mahallesini ziyaret
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, haftanın üç günü farklı mahallelerde vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, kent genelinde sürdürülen mahalle buluşmalarının önemine dikkat çekti. Başkan Aydın, “Tüm mahallelerimizin eksikleri ve talepleri birbirinden farklı. Muhtarlarımız da bu noktada bizlerle vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi görüyor. Talepler çok, ancak imkânlar sınırlı. Buna rağmen elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.
Göreve geldiği günden bu yana 35’inci mahalle buluşmasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, bu ziyaretlerle birlikte halkın sorunlarını yerinde görerek çözüm üretmeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Aydın, “1,5 yıldır birebir vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla bir araya gelip talepleri dinliyoruz. Bunun yanı sıra temizlik hizmetleri personelimizin oluşturduğu orkestrayla mahallelerimizde konserler düzenledik, yaz döneminde açık hava sinemalarıyla vatandaşlarımızı buluşturduk. Hıdırellez kutlamalarından köy şenliklerine kadar pek çok etkinlikte halkımızla iç içe olduk.” ifadelerini kullandı.
Yenibağlar Mahallesi’ne OSMEK kurs merkezi kazandırmak için çalıştıklarını da belirten Aydın, tahsis sürecinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Mahalledeki asfalt, imar ve yol sorunlarıyla ilgili hazırlanan dosyanın da ilgili müdürlüklere iletildiğini ifade eden Başkan Aydın, “İmar planı tamamlanmadan alt ve üst yapı bitmeden asfalt yapmak kanunen mümkün değil. Bu nedenle planlamayı doğru bir şekilde yaparak kalıcı çözümler üretmek istiyoruz.” diye konuştu.
Buluşmanın ardından Başkan Aydın, Yenibağlar Mahalle Muhtarı Nursel Şertürk’ü ziyaret ederek mahallede yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.