enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1937
EURO
50,3862
ALTIN
6.415,42
BIST
12.392,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
7°C
Bursa
7°C
Çok Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C

Başkan Erkan Aydın Engelleri Sevgiyle Aştı

Başkan Erkan Aydın Engelleri Sevgiyle Aştı
03.12.2025 01:24 | Son Güncellenme: 03.12.2025 01:27
18
A+
A-

Başkan Erkan Aydın Engelleri Sevgiyle Aştı Erkan Aydın’dan Sevgiyle Aşılan Engeller Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, engelli bireyler ve aileleriyle samimi ve duygu dolu bir buluşmada bir araya geldi. Sıcak sohbetlerin yaşandığı programda Başkan Aydın, hem misafirlerle yakından ilgilendi hem de dayanışma ve farkındalık mesajlarıyla gönüllere dokunan bir tablo ortaya koydu.

Başkan Erkan Aydın Engelleri Sevgiyle Aştı

Başkan Erkan Aydın Engelleri Sevgiyle Aştı

Başkan Erkan Aydın Engelleri Sevgiyle Aştı

Başkan Erkan Aydın Engelleri Sevgiyle Aştı Engelli bireylerin toplumsal yaşamda eşit, aktif ve görünür şekilde yer alabilmesi için çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Osmangazi Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında anlamlı bir yemek programına imza attı. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen buluşmaya, Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri ile Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi’nden faydalanan bireyler ve aileleri katıldı.

Program boyunca tüm misafirlerle yakından ilgilenen Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de eşlik ederek destek verdi. Katılımcılar, samimi ortamda gerçekleşen programda hem dayanışmanın hem de farkındalığın en güzel örneklerinden birini yaşadı.

“Sizlerin Yaşadığı Sıkıntılar, Bizim Derdimiz Oldu”

Bir toplumun gelişmişlik düzeyinin, özel gereksinimli bireylerine gösterdiği hassasiyet ve sunduğu imkânlarla ölçüldüğünü vurgulayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, duygu dolu açıklamalarda bulundu. Aydın, “Osmangazi Belediyesi olarak Kent Konseyi’mizde görev yapan arkadaşlarımızla birlikte her zaman yanınızda olmaya gayret ediyoruz. Sizlerin hayatını biraz olsun kolaylaştırmak, yaşadığınız güçlükleri birlikte aşmak bizim en temel sorumluluğumuz” dedi.

Başkan Aydın, engelli bireylerle ilgili hafızasında derin iz bırakan bir anısını da paylaştı. 1 Kasım 2015’te milletvekili seçildikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki ilk konuşmasını yine Dünya Engelliler Farkındalık Günü dolayısıyla yaptığını hatırlatan Aydın, o günün kendisi için çok özel bir anlam taşıdığını söyledi. Ardından CHP’de sağlık komisyonunda engelli biriminden sorumlu olarak görev yaptıkları süreçte, Türkiye genelinde pek çok sorunu yerinde görme ve ailelerin yaşadığı zorluklara yakından tanıklık etme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Aydın, “O dönemde gördüklerimiz bize şunu öğretti: Sizlerin yaşadığı her sorun, aslında bizim de sorunumuzdur. Bu sıkıntıları tek tek çözüme kavuşturmak, hayatınızı kolaylaştıracak adımları mümkün olan en kısa sürede atmak bizleri de mutlu ediyor. Ne kadar hızlı çözüm üretirsek, vicdanımız da o kadar rahat ediyor” diye konuştu.

Sözlerini 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nü kutlayarak tamamlayan Başkan Aydın, “Hepiniz bu dünyaya farklı bir renk, farklı bir değer katıyorsunuz. Sizlerin varlığı toplumumuzu daha güçlü ve daha anlamlı kılıyor. Ayrıca büyük bir özveriyle, sevgiyle yanınızda duran ailelerinize de emekleri ve fedakârlıkları için yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Engelli Bireylerimizin Sesini Daha Gür Bir Şekilde Duyurmaya Başladık”

Başkan Erkan Aydın Engelleri Sevgiyle Aştı

Başkan Erkan Aydın Engelleri Sevgiyle Aştı

İlçede yaşayan engelli bireylerin yaşamın her alanında daha görünür, daha erişilebilir ve daha aktif olabilmesi için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Koca, bu sürecin en güçlü destekçilerinden birinin Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın olduğunu vurguladı. Koca, “Bugün artık birçok platformda engelli bireylerimizin sesi çok daha güçlü şekilde duyuluyor. Eğitimden istihdama, kültürel ve sosyal etkinliklerden günlük yaşama kadar her alanda, Osmangazi Belediyesi’nin desteğiyle Kent Konseyi çatısı altında nitelikli çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Yapılan faaliyetlerin engelli bireylerin yaşamına doğrudan dokunduğunu ifade eden Orhan Koca, “Amacımız, engelli vatandaşlarımızı güçlendiren, onları toplumsal hayata daha sıkı bağlarla dahil eden projeler üretmek. Bu doğrultuda çalışmalarımız aynı kararlılıkla devam edecek. Bu kapsamda, 7 Aralık Pazar günü Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu’nda Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak ‘Miras Değil, Mübarek’ adlı tiyatro oyunumuzla sahne alacağız. Tüm hemşehrilerimizi bu anlamlı buluşmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Programın ardından Başkan Erkan Aydın, Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) üyeleriyle yakından ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğin sonunda ise Osmangazi Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından katılımcılara yönelik afet farkındalık eğitimi verildi. Eğitimde deprem ve diğer afetlerin oluşum nedenleri, risklerin nasıl azaltılabileceği ve afet anında doğru davranış biçimleri detaylı şekilde anlatıldı. Engelli bireyler ve aileleri, hem bilgilendirici hem de sıcak bir ortamda gerçekleşen bu anlamlı program için Başkan Erkan Aydın’a teşekkür etti.

 

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.