enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2784
EURO
50,2543
ALTIN
6.404,06
BIST
12.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
6°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C

Başkan Aktaş, ‘Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi’ne imza attı

Başkan Aktaş, ‘Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi’ne imza attı
28.03.2019 10:37
325
A+
A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TEMA Vakfı’nın iklim dostu, yaşanabilir ve sağlıklı kentler için yerel yönetimlere tavsiye ettiği adımları içeren taahhütnameyi imzaladı.

 

Başkan Alinur Aktaş’a, ‘taahhütnameye imza atmasının ardından’ Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar tarafından eko-siyaset belgesi takdim edildi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TEMA Vakfı tarafından kendisine imzalatılan taahhütnamenin her yerel yöneticinin arzu ettiği kararlar ile maddeleri kapsadığını söyledi. Çevreye karşı gösterilen hassasiyet nedeniyle vakıf yetkililerine teşekkür eden Başkan Aktaş, “Yeşille özdeşleşmiş Bursamızda, ‘son 20-30 yıllık süreçte gelişen bazı eksik ve aksaklıkları telafi edebilmek adına’ bu maddelerin önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. 1.5 milyon metrekare yeşil alan tanımlarken, şehrin sağlıklı büyümesini söylerken, kentsel dönüşümde dikey yapılanmanın olmaması gerektiğini ifade ederken aslında kastettiğimiz şey yeşili muhafaza etmek ve Bursa’yı yaşanabilir kılmaktı” dedi.

 

TEMA Vakfı ile bu anlamda aynı hayallere sahip olduklarını belirten Başkan Aktaş, “Bu vesile ile yetkililere teşekkür ediyorum. Yıllardır güzel çalışmalara imza attılar. Aracılık ettiler” diye konuştu.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.