enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2796
EURO
50,1445
ALTIN
6.332,32
BIST
12.668,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
10°C
Bursa
10°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C
Salı Açık
6°C

Azledilen Güney Kore Lideri Yoon, sorgudan kaçınıyor

Azledilen Güney Kore Lideri Yoon, sorgudan kaçınıyor
25.12.2024 14:35
25
A+
A-

Görevden Alınan Güney Kore Devlet Başkanı Sorgulamayı İhmal Etti

Güney Kore’nin görevden alınan Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, ikinci kez ifadeye çağrıldığında yetkililerin huzuruna çıkmayı reddetti. Yolsuzlukla Mücadele Ofisi yetkilileri, Yoon’un Noel sabahı saat 10.00’a kadar sorgu için belirlenen saatte ofise gelmediğini belirtti.

CIO yetkilisi Yonhap haber ajansına yaptığı açıklamada, Yoon’un Çarşamba günü boyunca gelmesini bekleyeceklerini ancak bir tutuklama emri talep etmeden önce davayı daha fazla incelemeleri gerektiğini söyledi. Ortak soruşturma biriminden bir yetkili, saat 18.00 itibarıyla Yoon’dan herhangi bir yanıt almadıklarını ve hukuki temsilcisinin atanmasına ilişkin bir belge de teslim edilmediğini söyledi.

Sessiz Tepki

Yoon’un sorgulara gelmemesi ve ifade vermeyi reddetmesi muhalefetten eleştirilere yol açtı. Muhalif liderler, Yoon’un delil karartma ihtimaline dikkat çekerek tutuklanması yönünde çağrıda bulundu.

Yoon, 7 Aralık’ta televizyonda yaptığı açıklamada, sıkıyönetim ilanından dört gün sonra, yasal ve siyasi sorumluluktan kaçmayacağını ifade etmişti. 14 Aralık’ta parlamentoda azledilen Yoon, şimdi Anayasa Mahkemesi’nde görevden alınıp alınmayacağına dair bir yargı süreciyle karşı karşıya.

Savcılar, polis ve yolsuzlukla mücadele birimi, Yoon ve diğer yetkililer hakkında isyan, yetkiyi kötüye kullanma ve diğer suçlamalarla ilgili soruşturmalar başlattı. Güney Kore’de isyan, bir devlet başkanının dokunulmazlığının geçerli olmadığı nadir suçlardan biri. Yoon’un uzun süredir dostu ve avukatı Seok Dong-hyeon, Yoon’un sıkıyönetim kararına ilişkin yasal süreçlerde bizzat ifade vermeye istekli olduğunu belirtti.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.