enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1937
EURO
50,2507
ALTIN
6.404,58
BIST
12.456,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
3°C

Atatürk Evi’nin temeli atıldı

Atatürk Evi’nin temeli atıldı
03.02.2025 01:55
44
A+
A-

Atatürk Evi’nin temeli atıldı Atatürk Evi’nin inşasına başlandı Osmangazi Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin birebir aynısını ilçeye kazandırarak, tarihi mirasa anlamlı bir katkı sunuyor. Demirtaş Meydanı’nda temeli atılan Atatürk Evi, geçmişin izlerini geleceğe taşıyan özel bir yapı olarak yükseliyor. Atatürk’ün hatırasını yaşatacak olan bu önemli eser, yalnızca bir bina değil, aynı zamanda gelecek nesillere ilham verecek bir simge olacak. İlçe halkının gurur kaynağı olan bu proje, tarihî ve kültürel değerleri koruma adına da önemli bir misyon üstlenerek, Atatürk’ün mirasını yaşatmaya devam edecek.

Atatürk Evi’nin temeli atıldı

Atatürk Evi’nin temeli atıldı

Atatürk Evi’nin temeli atıldı

Atatürk Evi’nin temeli atıldı Osmangazi Belediyesi, Atatürk Evi projesiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için anlamlı bir adım atıyor. Bu önemli proje, Atatürk’ün hatırasını koruyarak, tarih bilincini güçlendirecek ve Cumhuriyet değerlerini gelecek kuşaklara taşıyacak. Osmangazi Belediyesi, kültürel mirası yaşatma ve tarihî dokuyu koruma konusundaki çalışmalarına bu kıymetli eserle bir yenisini daha ekliyor.

Aydın: “Atatürk Evi, yaşayan ve geleceğe ışık tutan bir eser olacak”

Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, eserlerini ve hatırasını yaşatmak amacıyla hayata geçirilen Atatürk Evi projesinin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş Meydanı’nda inşa edilecek olan bu anlamlı eser, Atatürk’ün mirasını gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir kültürel merkez olacak.

118 metrekare taban alanı üzerine 3 katlı olarak tasarlanan Atatürk Evi, müze olarak hizmet verecek. Birinci katta Atatürk ve Çocuk Atölyesiidari ofis ve barkovizyon odası yer alırken, ikinci katta iki adet sergi salonu bulunacak. Üçüncü katta ise dönemin yaşam alanlarını yansıtan bölümler yer alacak.

Bu proje, Atatürk’ün hatırasını yaşatmakla kalmayıp, eğitim ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yaparak geçmiş ile gelecek arasında köprü kuracak bir merkez haline gelecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Atatürk Evi’nin temel atma töreni, büyük bir katılımla gerçekleşti. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şube Başkanı Gürhan Akdoğan, Demirtaş Lozan Mübadilleri Dernek Başkanı Hüseyin Çildem başta olmak üzere, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, meclis üyeleri ve muhtarlar katılım sağladı.

Törene Osmangazili vatandaşlar da büyük ilgi gösterirken, Atatürk Evi’nin temelinin atılması, Cumhuriyet ve Atatürk sevgisiyle büyüyen topluluk tarafından coşkuyla karşılandı. Tarihe iz bırakacak bu anlamlı proje, büyük bir heyecan ve gururla hayata geçirilmeye başlandı.

Aydın: “Atatürk’ün fikirlerinin ne kadar önemli olduğunu şu günlerde bir kez daha
anlıyoruz”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Atatürk Evi’nin temel atma törenindeki konuşmasına, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün unutulmaz sözlerinden biriyle başladı.

Başkan Aydın, “Atatürk, birçok veciz söze imza atmıştır. Bunlardan biri de ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir’ sözüdür.” diyerek, bu anlamlı projenin sadece bir bina inşası olmadığını, Atatürk’ün fikirlerini yaşatma ve gelecek nesillere aktarma amacı taşıdığını vurguladı.

Selanik’te doğup hayatının bir bölümünü geçirdiği Atatürk Evi’nin birebir kopyasını Demirtaş’ta inşa edeceklerini belirten Başkan Aydın, bu projeyle Selanik’e gitme imkânı bulamayan vatandaşların, aynı atmosferi burada hissedebileceğini ifade etti. “Özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde, Atatürk’ün fikirlerinin ve vizyonerliğinin yüz yıl sonra bile ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yaşayarak görüyoruz. Bu bina tamamlandığında, ziyaret eden vatandaşlarımız Atamızın düşüncelerini, bizlere vermek istediği mesajları, ülkeyi kurtarma fikrinin hangi duygularla şekillendiğini çok daha iyi anlayabilecekler” diyerek, Atatürk Evi’nin bir müze olmanın ötesinde, tarihi ve milli bilinç oluşturacak bir merkez olacağını söyledi.

Aydın: “Atatürk Evi yaşayan ve geleceğe ışık tutan bir eser olacak”

Bursa Osmangazi’de Atatürk Evi’nin temeli atıldı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Atatürk Evi’nin inşası için özellikle Demirtaş bölgesini seçtiklerini vurgulayarak, bu kararın tarihi ve kültürel bir anlam taşıdığını belirtti.

Başkan Aydın, “Balkan Savaşları, tarihimizin en acı ve dramatik süreçlerinden biridir. Türk toplumunun en zorlu dönemlerinden biri olan bu savaşlar, Osmanlı’nın gerileme dönemine damgasını vurmuş, büyük göç hareketlerine neden olmuştur. Savaşların ardından mübadeleyle göç etmek zorunda kalan soydaşlarımızın Bursa’daki ilk yerleşim alanlarından biri de Demirtaş olmuştur. Demirtaş denince akla Lozan mübadilleri gelir ve biz de bu tarihi bağdan yola çıkarak Atatürk Evi’ni bu bölgeye kazandırmaya karar verdik” dedi.

Bursa Osmangazi’de Atatürk Evi’nin temeli atıldı

Atatürk Evi’nin yalnızca bir bina değil, gelecek nesillere Atatürk’ün fikirlerini, vatan sevgisini ve Cumhuriyet değerlerini aktaracak yaşayan bir eser olacağını ifade eden Başkan Aydın, “Buraya gelen çocuklarımız ve gençlerimiz, Atatürk’ün düşüncelerine, mücadelesine ve ülkeye olan sevgisine bizzat tanıklık edecekler. Amacımız, Atatürk Evi’ni sadece bir yapı değil, yaşayan ve geleceğe ışık tutan bir eser haline getirmek. Bu anlamlı projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Öztürk: “Bu milletin ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’tür”

Atatürk Evi’nin temeli atıldı

Atatürk Evi’nin temeli atıldı

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Atatürk Evi’nin temel atma töreninin son derece anlamlı bir güne denk geldiğini vurgulayarak, Atatürk’ün mirasının asla silinemeyeceğini belirtti.

Konuşmasında, bazı çevrelerin Atatürk’ün değerlerine yönelik girişimlerine tepki gösteren Öztürk, “Bazı kendini bilmezler, yüzlerinde farklı, kalplerinde farklı duygular taşıyanlar, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dedikleri için bu ülkenin genç teğmenlerini Türk ordusundan ihraç etti. Ancak onlara buradan güçlü bir mesaj vermek istiyorum: Hiç kimse, Mustafa Kemal’in teğmenlerini bu milletin kalbinden ihraç edemez! Çünkü hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz ve bu milletin ebedi Başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Öztürk, temel atma töreni gerçekleştirilen Atatürk Evi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi bedeller ödenerek kurulduğunu bugüne ve yarınlara anlatan önemli bir eser olacağını ifade ederek, “Bu ülke ve bu millet, Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçlu. O’nun mirasına sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşımak bizim en büyük görevimizdir. Ne pahasına olursa olsun, Atatürk’ün izinde yürümeye ve onun açtığı yolda mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasını Atatürk’ün ölümsüz sözlerinden biriyle tamamlayan Öztürk“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyerek, Atatürk’ün fikirlerinin ve Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacağını vurguladı.

Türkoğlu: “Hepimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz”

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Atatürk Evi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, tarihe ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bu anlamlı projeye öncülük eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkoğlu, “Mustafa Kemal’in askerlerinin haksız şekilde tasfiye edildiği bir günde, Atatürk Evi’nin temelinin atılması son derece anlamlı ve güçlü bir iradenin göstergesidir. Bu önemli projeyi hayata geçiren başta Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın olmak üzere emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Lozan mübadillerinin, Anadolu insanı gibi bu toprakların öz evlatları olduğunu vurgulayan Türkoğlu“500 yıl önce kendilerine verilen görevi yerine getirmek için Balkanlara giden atalarımız, o coğrafyada kültürümüzü, medeniyetimizi, inancımızı ve Türklüğü yaşatmış, vatan çağrısı yapıldığında da öz topraklarına dönmüşlerdir. Ancak bugün, sosyal medyada bazı bilinçsiz kesimlerin ‘Suriyeliler gidiyorsa, Selanik’ten gelenler de gitsin’ gibi talihsiz söylemlerine karşı hatırlatmak isterim ki Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, hem o toprakların hem de bu vatanın sarsılmaz ve değişmez Başkomutanıdır” ifadelerini kullandı.

Atatürk Evi’nin tamamlanmasının ardından çok önemli hizmetlere ev sahipliği yapacağını belirten Türkoğlu, “Bu anlamlı eserin, Atatürk’ün fikirlerini, mücadele ruhunu ve Cumhuriyet değerlerini gelecek nesillere aktaran bir merkez olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Unutulmasın ki hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bozbey: “Bu eser Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını, vatan sevgisini ve hizmetlerini
en güzel şekilde yansıtacaktır”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Atatürk Evi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu anlamlı projeye katkı sunan herkesi tebrik ederek, eserin gelecek nesiller için taşıdığı öneme dikkat çekti.

Başkan Bozbey, “Bugün, yalnızca bir binanın değil, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yaşatacak çok kıymetli bir eserin temelini atıyoruz. Bu projeye emek veren herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

Atatürk Evi’nin tamamlandığında, Büyük Önder’in ilke ve inkılaplarını, vatan sevgisini ve Cumhuriyet için verdiği mücadelenin ruhunu en güçlü şekilde yansıtacağını vurgulayan Bozbey, “Bu eser, gençlerimize Atamızın neler başardığını, bu ülkenin aydınlanması ve gelişmesi için nasıl bir mücadele verdiğini en güzel şekilde anlatacak. Onlara, geleceğe daha güvenle bakabilecekleri bir bilinç kazandıracak” ifadelerini kullandı.

Bu kıymetli projeyi kente kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve ekibini tebrik eden Bozbey, “Atatürk Evi’nin Osmangazi’ye ve Bursa’ya hayırlı olmasını diliyorum. Bu gibi eserler, bizleri Atatürk’ün yolunda daha güçlü adımlarla ilerlemeye teşvik ediyor” diyerek konuşmasını tamamladı.

Demirtaş Lozan Mübadilleri Dernek Başkanı Hüseyin Çildem ve Demirtaş Barbaros Mahallesi Muhtarı Şerif Gündür, Atatürk Evi gibi anlamlı bir eserin Demirtaş bölgesine kazandırılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalarında, Demirtaş’ın tarihi ve kültürel kimliğiyle bu projeye en uygun yerlerden biri olduğunu vurgulayan Çildem ve Gündürbölgenin Lozan Mübadilleri için taşıdığı öneme dikkat çekerek, Atatürk Evi’nin burada inşa edilmesinin büyük bir anlam taşıdığını ifade etti. Bu eserin, hem Atatürk’ün hatırasını yaşatacağını hem de gelecek nesillere ışık tutacağını belirten Çildem ve Gündür, projeye katkı sunan herkese teşekkür ederek, Atatürk Evi’nin Demirtaş ve Bursa için bir gurur kaynağı olacağını söyledi.

Başkan Erkan Aydın ve protokol üyelerinin yaptığı anlamlı konuşmaların ardından, Atatürk Evi’nin temeli büyük bir coşkuyla atıldı.

Törenin en heyecan verici anında, protokol üyeleri ve katılımcılar hep birlikte butona basarak temelin atılmasını sağladıBüyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yaşatacak bu özel eserin inşası, alkışlar ve yoğun bir katılım eşliğinde resmen başlamış olduTarihe tanıklık eden bu an, Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet değerlerine bağlılık ruhuyla kutlanırken, törene katılan vatandaşlar gurur ve heyecan içinde tarihi ana eşlik etti.

 

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.