enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2784
EURO
50,2543
ALTIN
6.404,06
BIST
12.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
6°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C

Arçelik’ten 400 milyon dolarlık eurobond tahvil ihracı

– Arçelik Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özkan Çimen:
– “400 milyon dolar değerindeki eurobond tahvil ihracımız, yatırımcı güvenini yansıtan ve şirketimizin güçlü finansal performansın destekleyen bir adım olarak önem kazanıyor”

Arçelik’ten 400 milyon dolarlık eurobond tahvil ihracı
20.09.2023 00:48
25
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Arçelik, 25 Eylül 2028 tarihine kadar vadeli 400 milyon dolar değerinde eurobond tahvil ihraç etti.

Arçelik açıklamasına göre, işlem JP Morgan, BNP Paribas, Citigroup ve HSBC Bank aracılığıyla gerçekleştirildi. Arçelik’in işlemi, Ocak 2022 yılından bu yana bir özel sektör şirketi tarafından gerçekleştirilen ilk eurobond tahvil ihracı olma özelliğini taşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özkan Çimen, yatırımcıların ve tüketicilerin beklentilerini karşılamaya devam etme taahhütlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Çimen, “400 milyon dolar değerindeki eurobond tahvil ihracımız, yatırımcı güvenini yansıtan ve şirketimizin güçlü finansal performansını destekleyen bir adım olarak önem kazanıyor. Tahvillerimize gösterilen ilgi şirketimizin başarılı performansının yatırımcı nezdinde de karşılık bulduğunu ortaya koyuyor. Sağlam bilançomuzla büyüme yolculuğumuza devam ederken global pazarlardaki konumumuzu da giderek güçlendiriyoruz.” açıklamasını yaptı.

Arçelik, 2021 yılında da 5 yıl vadeli 350 milyon avro değerinde yeşil tahvil ihracı gerçekleştirmiş ve Türkiye’den uluslararası piyasalara yeşil tahvil ihraç eden ilk reel sektör şirketi olmuştu.

ETİKETLER:
Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.