enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1884
EURO
50,4206
ALTIN
6.383,32
BIST
12.369,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
3°C
Bursa
3°C
Az Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
7°C
Perşembe Açık
11°C
Cuma Az Bulutlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
8°C

Altını böyle alan da satan da yandı! Hapis cezası var

Altını böyle alan da satan da yandı! Hapis cezası var
30.09.2025 09:35
7
A+
A-

Altın fiyatlarındaki sert yükseliş, vatandaşın ilgisini artırırken beraberinde sahte altın sorununu da gündeme taşıdı. Artık sadece kuyumcu tezgâhlarında değil, internet sitelerinde de gram, çeyrek ve tam altınların sahteleri açıkça satışa sunuluyor.

Kanal D Haber’in aktardığına göre, bazı sitelerde “birebir model” ve “gerçeğinden ayırt edilemez” ibareleriyle sahte altınların tanıtımı yapılıyor. Fiyatlar ise 200 TL ile 500 TL arasında değişiyor.

SAHTE ALTINLAR İÇİN WEB SİTELERİ KURULDU 

Sahte altın piyasası öyle büyüdü ki, artık özel web siteleri üzerinden bile satış gerçekleştiriliyor. Örneğin; serbest piyasada çeyrek altın 8.345 TL’den işlem görürken, bir internet sitesinde aynı ürünün sahtesi sadece 225 TL’ye listelendi.

Kuyumcular ise bu durum karşısında uyarıyor: “Aldığımız gibi anlıyoruz sahte olduğunu” diyerek vatandaşın dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

UZMANALRDAN ÖNEMLİ UYARI 

Avukat Saro Benglian, “Para sahteciliği olarak ele almak lazım” diyerek konunun yasal boyutuna dikkat çekti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise şu ifadeleri kullandı:
“Çeyrek altın, yarım altın, tam altın gibi sarrafi grubu ürünler sadece basım yetkisi Darpane Genel Müdürlüğüne aittir. Darphane haricinde hiç kimse bunu basamaz veya satışını yapamaz.”

SATANA DA ALANA DA HAPİS CEZASI 

Sahte altın ticaretine karışanların ağır cezalarla karşılaşacağı bildirildi. Avukat Saro Benglian, “İnternet üzerinden satanlar 2 yılla 10 yıl hapis cezası tehdidi altındayken alıcı bir yılla hüküm giyer” diyerek hem alıcıların hem de satıcıların risk altında olduğunu vurguladı.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.