Cumhurbaşkanı’nın Talimatının Ardından CHP’li Belediyelerin Hesaplarına Bloke
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyeleri silkeleme talimatı sonrası SGK, CHP’li Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin Büyükşehir Belediyeleri ile Şişli Belediyesi’nin mevduat ve şirket hesaplarına bloke koydu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sert tepki gösterdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay’ın Eleştirileri
SGK borcu tartışmaları devam ederken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İBB ve ABB’yi eleştirdi:
“Belediye başkanları, belediye işlerinden uzaklaşarak polemiklerle büyüyor. Bu durum, bürokratların da belediyecilikten sapmasına yol açıyor. Başkanlar şehirle ilgilenmediği için bürokratlar da yeterince eğilmiyor.
Borçların ödenip ödenmemesi mesele değil. Polimiklerle beslenenler, kendilerini gündemde tutmak için bu konuyu kullanıyor. Ankara ve İstanbul’un borçlarını ödeyemeyecek kadar değil. Ancak faizler nedeniyle borçlar artıyor.
‘Hizmetlerime engel olunuyor’ demek doğru değil. Kamu borçlarımızı ödemekten kaçınamayız.
Konya’ya kişi başına düşen merkezi hükümet geliri 1.000 TL iken, İstanbul’da 1.500 TL, Ankara’da 1.400 TL, İzmir’de 1.600 TL. Haksız rekabet varsa, buradan kaynaklanıyor.
Başkanlar, şehir ve hizmetler yerine polemiklerle uğraşıyor. Bu konuyu gündemden kaldırarak borçlarını ödemeleri gerekiyor.”