Euroil Enerji Dağıtım A.Ş., mali darboğaz nedeniyle hisselerinin %20'sini ICU Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye devretti. Satış bedeli KDV dahil 120 milyon TL olarak açıklandı.
ICU Girişim, KAP'a yaptığı açıklamada Euroil'e ortak olduğunu duyurdu. Açıklamada, hisselerin emisyon primiyle alındığı ve ödemenin 6 taksitte yapılacağı belirtildi.
Konkordato Süreci Devam Ediyor
Nisan ayında konkordato başvurusunda bulunan Euroil, İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden 3 aylık geçici mühlet aldı. Mahkeme, şirketin mali durumunu denetlemek üzere 3 kişilik bir konkordato komiser heyeti atadı.
Hisse devrinin ardından, komiser heyetinin Euroil'in mali durumu ve yeniden yapılandırma planı hakkında temmuz ayında yeni bir rapor sunması bekleniyor.
100 İstasyonluk Ağ
Euroil, Türkiye'nin 29 ilinde yaklaşık 100 akaryakıt istasyonu ile faaliyet gösteriyor. Mersin, Gaziantep ve Kırıkkale'de de depolama tesisleri bulunuyor. Finansal sıkıntılar döneminde istasyon ağı ve lojistik altyapısı, şirketin yeniden yapılandırılmasında kritik öneme sahip.
Enerji ve altyapı sektörlerinde faaliyet gösteren ICU Girişim'in bu ortaklıkla enerji dağıtım alanında portföyünü genişletmeyi hedeflediği belirtiliyor. Euroil'in yeniden yapılandırılmasında stratejik ortak rolü üstlenmesi beklenen ICU Girişim, sektördeki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor.