enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2784
EURO
50,2543
ALTIN
6.404,06
BIST
12.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
6°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C

73 Yıllık Türk inşaat devi Megapol Yapı iflasın pençesinde

73 Yıllık Türk inşaat devi Megapol Yapı iflasın pençesinde
07.11.2023 21:33
91
A+
A-

73 Yıllık Türk inşaat devi Megapol Yapı iflasın pençesinde Küresel ekonomik krizle birlikte iflas haberleri artarken, İzmir inşaat devi Megapol Yapı ikinci kez iflas kararı aldı. 73 yıllık inşaat devinin yüzlerce çalışanı bulunuyor.

73 Yıllık Türk inşaat devi Megapol Yapı iflasın pençesinde

73 Yıllık Türk inşaat devi Megapol Yapı iflasın 

EKONOMİ – Akdeniz Gerçek’in haberine göre, Türkiye’de yaşanan ekonomik kiriz her geçen gün derinleşerek devam ediyor. Özelikle inşaat sektöründe artan girdi maliyetleri sonrasında pek çok müteahhit işlerini dururdu. Özellikle son 2 yıl içinde Türkiye’de inşaat sayısında ciddi azalmalar yaşandı.

Bu zorlu süreçte iflaslar devam ederken, iş dünyası bu zorlu sınavla başa çıkmakta güçlük çekiyor. Peş peşe iflas haberleri geliyor.

İflas eden şirketler arasında son olarak Megapol Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi katıldı. 73 yıllık şirket İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından ikinci kez iflas kararı ile karşı karşıya kaldı.

İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Megapol Yapı için verdiği ikinci iflas kararını 27 Ekim 2023 tarihinde duyurdu. Basın İlan Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruda, şirketin iflas tasfiyesinin eski dosyası üzerinden yürütüldüğü ve ilgili kararın 166. maddesi gereğince ilan ve tebliğ edildiği belirtildi.

Megapol Yapı, Megapol Grup bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerden birisi olarak öne çıkıyor. Şirketin ortakları arasında, İzmir’de önemli iş merkezleri inşa eden iş insanı Selim Gökdemir de bulunuyor. Daha önce de iflas kararı alan şirket, sahiplerinin talebi üzerine kaldırılmıştı ancak bu kez ikinci kez iflasla karşı karşıya kaldı.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.