Ekmeklik Un Piyasası Denetimleri Sonucu 17 Firmaya İdari İşlem
Ticaret Bakanlığı, temel gıda ürünlerindeki fiyat değişimlerini yakından izliyor. Bu kapsamda, ekmeklik un fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları incelemek için 11 ilde 21 un fabrikasında denetimler yapıldı.
Denetimler sonucunda, 17 firmanın piyasa düzenlemelerine aykırı fiyat artışı yaptığı tespit edildi. Haksız fiyat artışı yapan bu firmalar hakkında idari süreçler başlatıldı. Firma yetkililerinin savunmaları alındıktan sonra tutanaklar Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na iletilecek.
Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, piyasa düzenini bozduğu tespit edilen firmalara gerekli yaptırımlar uygulanacak.
Ticaret Bakanlığı Uyardı: Piyasa Düzenine Zarar Veren Davranışlara Müsamaha Yok
Ticaret Bakanlığı, denetimlerin kararlılıkla sürdüğünü ve piyasa düzenine zarar veren davranışlara müsamaha göstermeyeceğini vurguladı. Bakanlık, tüketicilerin korunması ve piyasa istikrarının sağlanması için gerekli önlemleri almaya devam edecek.