enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2784
EURO
50,2543
ALTIN
6.404,06
BIST
12.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
6°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C

15 yaşındaki kız, okuluna kurşun yağdırdı: 3 ölü

15 yaşındaki kız, okuluna kurşun yağdırdı: 3 ölü
17.12.2024 10:58
35
A+
A-

Madison’da Okul Silah Saldırısı Bir Öğrenci ve Bir Öğretmeni Öldürdü

15 yaşındaki bir kız öğrenci, Wisconsin’in Madison kentindeki bir lise sınıfında silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda bir öğrenci ve bir öğretmen hayatını kaybederken, altı kişi yaralandı. Polis, saldırganın daha sonra aynı tabancayla intihar ettiğini açıkladı.

Saldırı, öğle saatinde Abundant Life Hristiyan Okulu’nda, farklı sınıflardan öğrencilerin bulunduğu bir çalışma alanında gerçekleşti.

Okul, anaokulundan 12. sınıfa kadar toplam 420 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Madison Emniyet Müdürü Shon Barnes, saldırganın Natalie Rupnow adlı okul öğrencisi olduğunu doğruladı.

Barnes, olayın ardından düzenlediği basın toplantısında, ikinci sınıfta okuyan 7 veya 8 yaşındaki bir öğrencinin polisi arayarak yardım istediğini söyledi.

Barnes, ölenlerin bir genç öğrenci ve bir öğretmen olduğunu teyit etti. İki yaralının durumu kritik, diğer dört kişi ise hayati tehlike arz etmiyor.

Natalie, saldırıyı gerçekleştirmeden önce internette bir manifesto paylaştı. Manifestoda, “erkeklerin dünyadaki bir pislik olduğunu ve hepsini öldürmenin onun kutsal görevi olduğunu” yazdı. Natalie yazısını “birkaç dakika sonra öleceğim. Bu garip, ama iyi hissettiriyor” sözleriyle tamamladı.

Barnes, saldırganın ebeveynlerinin soruşturma sürecinde işbirliği yaptığını söyledi. “Şu anda ebeveynlerin herhangi bir suç işlediğine dair bir delil yok.”

Silahın nasıl temin edildiği sorulduğunda, “İyi bir soru. 15 yaşındaki bir çocuk bir silahı nasıl ele geçirir?” diye karşılık verdi. Silahın Natalie’nin ailesine ait olduğu düşünülüyor.

Saldırgan kızın, okul günü normal başladıktan yaklaşık üç saat sonra tabancayı çıkararak ateş açtığı bildirildi. Öğrencilerin sınıflara saklandığı ve kriz anında planlı bir şekilde hareket ettiklerini belirten okul müdürü Barbara Wiers, “Öğrenciler uygulamalarda bunun bir tatbikat olduğunu duymaya alışkın. Ancak bu kez anonsun ardından sessizlik oldu. Gerçek olduğunu anladılar” dedi.

Saldırı, ABD’de son yıllarda artan okul saldırılarının bir parçası olarak kayıtlara geçti. ABD’nin K-12 Okul Saldırıları Veri Tabanı’na göre, bu yıl 322 okul saldırısı gerçekleşti.

Başkan Joe Biden, saldırının ardından yaptığı açıklamada, Kongre’yi yeni silah kontrol yasaları geçirmeye çağırdı. Biden, “Çocuklarımızı bu silah şiddeti belasından koruyamamak kabul edilemez. Bunu normal karşılamayı sürdüremeyiz” dedi.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.